Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

join the community

Onze tribe drijft en inspireert ons. Wil jij mee denken met collecties, de eerste zijn tot toegang en meer? Join <3

Artikel: Maak kennis met de 'YA' van NO_YA

lingerie start up small business

Maak kennis met de 'YA' van NO_YA

Ik ben Yanissa, de product- en financiële nerd binnen NO_YA, die nooit het huis verlaat zonder een laptop... oh, en een meetlint!


Het is veilig om te zeggen dat ik eigenlijk geobsedeerd ben door alles wat met cijfers te maken heeft. (En ja, ik realiseer me heel goed hoe saai dat klinkt...)

Er was niet veel aarzeling toen ik moest beslissen wat ik na de middelbare school moest studeren. Eigenlijk was er helemaal geen. Toen ik 4 jaar oud was, wilde ik niks anders dan met mode bezig zijn. Dit gevoel werd alleen maar sterker toen ik 14 jaar oud was en mijn moeder een kinderkledingwinkel begon. Hier was ik niet weg te slaan en bracht ik letterlijk al mijn vrije tijd. Het was niet alleen de kleding, maar ook de ondernemers kant die mijn aandacht trok.


Omdat ik iets had gevonden waar ik echt graag meer over wilde leren - was het studeren van Fashion Business appeltje eitje. Er was geen onderwerp dat mijn interesse niet had. Ha wat een leugen... niets modegerelateerd* bedoelde ik... Engels daarentegen... Wat een ramp! Ik herinner me nog vele huil sessies en veel rode plekken die opdoken in mijn nek vlak voor een Engelse presentatie. Niet ideaal als je de internationale modewereld in gaat, kan ik je vertellen…


Dus, toen we een bedrijf moesten uitzoeken voor een afstudeerstage, wist ik dat het ergens moest zijn waar ze Engels spreken, om zo over de angst en onzekerheden heen te komen. Toen ik met mijn koffers naar het buitenland vertrok, had ik nog geen idee dat een stage van 6 maanden zou veranderen in 5 jaar leven en werken in Londen.

Wat kan ik zeggen... go big or go home toch?!


Ondanks dat ik DE DREAM leefde in het buitenland, vergat ik nooit de zakelijke plannen die ik deelde met Noëlle. Dus toen de kans kwam, verruilde ik zonder ENIGE twijfel het mooie Regent's Park & de Thames voor Breda. Ik bedoel, wat is er leuker dan samenwerken met je beste vriendin en je dromen te realiseren? (Laten we ook vooral niet vergeten dat ik No haar kookkunsten heb moeten missen al die jaren, dus het was wel weer tijd om in de buurt te gaan wonen). 


Na een tijdje in de ontwikkeling en productie van zwemkleding te hebben gewerkt, was het tijd om de productcategorie te veranderen en een nieuwe uitdaging aan te gaan: lingerie. De gedeelde liefde van No en mij voor lingerie groeide niet echt in hetzelfde tempo. Terwijl No de dagen aftelde tot ze haar eerste lingerie kon kopen, schaamde ik me ENORM toen ik als eerste in de klas een BH moest gaan dragen. (FYI - ik was 10 jaar oud, en speelde nog het liefste met poppen. dussss….dat samen met langzaam een vrouw worden was niet echt een match!) Gelukkig is dat nu ook weer een overwonnen angst. LOL. Wearing a non-matching lingerie set? NOT ANYMORE. 


X Ya

Read more

lingerie small business

Maak kennis met ‘No’ van NO_YA

Hi! Ik ben Noëlle, ook wel bekend als het creatieve brein achter NO_YA, met andere woorden: Excel en ik zijn GEEN goede match. Maar tekenen tot middernacht (lees: vroege uurtjes in de ochtend) met ...

Meer informatie